내 생일

Daisypath Happy Birthday tickers

그와 사랑에

rahsia

My New Habbit


~ Assalam'mualaikum ~
안녕하세요
&
~ Salam Sejahtera ~
평화

     Hai to youoalls . Dah lama sangat tieyaya tak post kan kan .. sori la . agak sibuk sejak habis belajar ni .. Hari ini tieyaya nak cerita mengenai my new habbit ... Wah , tajuk tak nak kalah tieyaya ni kan .. maaflah yea .. tieyaya memang suka merepek pun kan .. lala .. Sebenarnya tieyaya nak cerita sejak tieyaya balik dari penang (meaning balik shah alam loo) tieyaya selalu sibukkan diri dengan kerja tak ingat sekeliling, sebabnya tieyaya tak nak lah teringat asik rindukan mr.Ops ..

   Sejak balik Shah Alam, macam- macam kerja tieyaya dah buat tapi kejab- kejab je la .. hehe .. Masa mula-mula balik sini (shah alam la) tieyaya apply kerja dekat McDonald Section 18, Shah Alam dekat je dengan rumah tieyaya .. mula kerja sebagai crew je lepas tu tieyaya ada apply jadi manager dapat tapi tieya tak terima plak offer tu .. Kerja tak sampai 3 bulan tieyaya berhenti lari pergi Burger King balik as Assistant Manager.. 

  Kerja at KL memang tak ada life .. balik lewat .. penat sampaikan cara hidup tieya pun berubah .. macam biasa macam dah jadi habbit baru tieyaya kerja tak sampai 3 bulan dah berhenti lagi .. macam-macam benda berlaku masa kerja dekat sana.. terlalu banyak sanggat tekanan perasaan .. but it ok .. i got new job .. 

   Next month i work with my untie in office .. ops, over speak plak .. Hope new job ni tieyaya tak cepat bosan la kan .. The best part is my ex manager Mcdonald offer kerja balik at sana as part time but i tak bagi lagi jawapan ..untuk buat duit tabung tu maybe ok kot ..


Ermm... ok la ... rasanya sampai sini dulu la cerita tieyaya . wahaha . next time i free la n get next time  kita sambung lain ok .

adios de amore


안녕히 가세요

Soal Hati & Perasaan


~ Assalam'mualaikum ~
안녕하세요
&
~ Salam Sejahtera ~
평화

     Hai to all my follower . Hari ini tieyaya nak cerita mengenai Soal Hati & Perasaan ... Wah , tajuk tak nak kalah tieyaya ni kan .. maaflah yea .. hati kata begitu .. Percaya tak kalau tieyaya cakap hati ni sudah dimiliki seseorang tetapi hilang sudah entah kemana . Sebenarnya tieyaya tak tahu nak cerita apa .. merepek saja lah ..

Rasanya sampai sini dulu la cerita tieyaya . wahaha . Besok kita sambung lain ok .

adios de amore


안녕히 가세요

Tahun ke-4 Berpuasa di Penang


~ Assalam'mualaikum ~
안녕하세요
&
~ Salam Sejahtera ~
평화

     Hai to all my follower . Hari ini tieyaya nak story pasal puasa , mesti ada yang terpikir ape yang specialnya puasa tieyaya berbanding dengan you guys kan .. hehe . mesti la ada yang special . Tahun ni masuk tahun ke-4 tieyaya berpuasa di Penang . wahaha , sedihkan berpuasa di rantau orang berjauhan dengan family ..

        Terlalu banyak sangat kenangan bersama kawan - kawan masa belajar dulu . tieyaya ingat lagi masa sem 1 , pertama kali tieyaya berpuasa seorang diri di Penang berjauhan dengan family . First day bukan main pulun nak bersahur , lama - lama bangun sahur minum air kosong sambung tidur ... 

        Masa sem 3 pula tieyaya tak sunyi sangat sebab ada my sayang momot and didi ... i miss that moment .. bangun sahur dengan malasnya dan kejotkan bebudak uh bangun .. payah betol nak suruh bangun .. tieyaya ingat lagi saat tu , kejotkan didi . Dia kena masak untuk sahur , nak tahu tak pe jadi . wahaha .. lawak sangat waktu tu , didi masak sardin dengan penuh perasaan marah tin sardin tu susah sangat nak dibuka . bila dah dibuka didi masaklah ikan sardin tu dengan terlebih garam ( nak khawin la tu ) ... jadi pagi tu kami sahur dengan sardin ikan masin .wahaha ... moralnya disitu , bila kita nak masak kena ada keiklasan dan yang penting tak mau marah - marah - termasin plak . boleh kena darah tinggi nanti .. hehe .. bila waktu petang plak kami akan pergi bazar ramadhan bersama . tapi biasanya tieyaya kena tinggal or pergi sendiri sebab moto muat untuk dua orang kan .. kadang kala kami masak bersama .. kami selalu berbuka puasa bersama dan ada satu ikatan kekeluargaan antara kami .

        Bila naik sem 5 ,  banyak sangat benda yang dah berubah . Dulu kami duduk bertiga bertambah lagi tiga . Aktiviti yang sama sewaktu bulan puasa , selalunya tieyaya la kena masak , sebab tieyaya suka masak dengan penuh kasih sayang bak kata depa la . hihi (malu saya) . sejujurnya waktu ni kemanisan bersama seperti dulu dah tak ada . tapi nak buat macam mana , tak ada jodoh kekalkan kemanisan tu bersama .

        Tahun ini pula, 10 Julai 2013 tieyaya berpuasa dengan budak - budak rumah a.k.a my junior . walaupun momot n didi masih ada di penang tapi kami tidak berpeluang untuk bersama semula . kami dah berpecah mengikut haluan masing masing . tieyaya macam ni lak .. dok mengadap lappy tak tau nak buat apa . momot sebok dengan kerja partime dia. didi plak tak tau pe cite dengan dia . Semalam pergi taraweh dengan momot , tiba-tiba hati rasa sayu je teringankan kenangan kami bersama . tieyaya berharap sangat-sangat , suatu hari nanti kita dapat bersatu kembali seperti dulu ..

Rasanya sampai sini dulu la cerita tieyaya . wahaha . Besok kita sambung lain ok .

adios de amore


안녕히 가세요